ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

«Βόμβα» Βερύκιου για την ενασχόληση του «συμβούλου» με τις αμυντικές προμήθειες!

Τα «κάλαντα» στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ήταν χτες διαφορετικά, μετά την αποκάλυψη του Δήμου Βερύκιου στο iEidiseis ότι προχτές προπαραμονή Χριστουγέννων με «άνωθεν εντολή» ανετράπη η εισήγηση του ΓΕΑ που αναθέτει στην NSPA (Νατοϊκή υπηρεσία) την συντήρηση ενός ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης Super Puma, όπως άλλωστε είχε πράξει και για την συντήρηση δυο προηγούμενων ελικοπτέρων του ιδίου τύπου.

Άπαντες ήταν μουδιασμένοι χτες στο ΓΕΑ διότι κατανοούσαν την επιχειρησιακή – οικονομική και ηθική διάσταση της αποκάλυψης ότι επέστρεψε στο ΓΕΑ ο σχετικός Φάκελος που αφορά την συντήρηση του ελικοπτέρου Super Puma.

Τα πράγματα είναι απλά:

Οι επιτελείς -μέλη των αρμοδίων επιτροπών- στάθμισαν τα τεχνοοικονομικά δεδομένα , ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους, εξέφρασαν την γνώμη τους, συνέταξαν την εισήγηση τους και έβαλαν «βαριά – πλατιά» τις υπογραφές τους αναλαμβάνοντας και την ευθύνη!

Κάποιοι επέστρεψαν τον φάκελο για να αλλάξει η εισήγηση ώστε προφανώς η συντήρηση να ανατεθεί σε άλλον φορέα. Ο ένας είναι η ΕΑΒ, που η παρούσα κυβέρνηση δεν θέλει ούτε να ακούει, και ως τρίτη επιλογή είναι ένα ιδιωτικό συνεργείο μη εξουσιοδοτημένο από την κατασκευάστρια εταιρία των Super Puma!

Το καίριο ερώτημα είναι:

– Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι που θέλουν να αλλάξει η εισήγηση και με ποιο σκεπτικό; Το ΓΕΕΘΑ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ,ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας που τελευταία ολοένα και περισσότερο ασχολείται με τις αμυντικές προμήθειες;

Είναι απλά τα πράγματα: Να βγουν από το λαγούμι και να αναλάβουν την ευθύνη ! Δεν θα βάζουν μπροστά τους ένστολους να κάνουν τους ανορθόδοξους πειραματισμούς, να επωμίζονται την ευθύνη και εκείνοι πίσω από τα μαύρα τζάμια να τρώνε και να πίνουν «εις υγείαν των κορόιδων»…

Στην προκειμένη περίπτωση το ΓΕΑ πρότεινε η συντήρηση του Super Puma να γίνει στην ΕΑΒ. Εάν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ή ο υπουργός με τον υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα ή ο σύμβουλος καθηγητής, έχουν άλλη άποψη ας την διατυπώσουν, να την υποστηρίξουν εγγράφως και να την υπογράψουν ώστε και να έχουν την ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει στο μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια πτήσεων και να ρισκάρει με τις ανθρώπινες ζωές!

Ωστόσο η χτεσινή αποκάλυψη του iEidiseis με την ανατροπή της διαδικασίας για την συντήρηση του ελικοπτέρου αναδεικνύει και τα μειωμένα αντανακλαστικά του συνόλου της αντιπολίτευσης. Ουδείς ασχολείται σοβαρά. Ουδείς αρθρώνει γόνιμο και ουσιώδες αντιπολιτευτικό λόγο.

Χαρακτηριστική περίπτωση η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία κατάρτισης των συμβάσεων για τα 6 επιπλέον Rafale και τις 3 φρεγάτες Belharra. Ουδείς εκ της αντιπολιτεύσεως ασχολήθηκε σοβαρά με το μείζον θέμα της συμπαραγωγής και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε νέα πρότυπα. Κανένα ενδιαφέρον, καμία σημασία…

Στους Γάλλους 6 δις χωρίς αντιστάθμισμα

Δυστυχώς η απουσία ουσιαστικής συζήτησης για το στρατηγικό βάθος που θα πρέπει να αναπτύξει η εγχώρια αμυντική βιομηχανία ώστε τα δυο συγκεκριμένα μείζονα γαλλικά εξοπλιστικά προγράμματα να αποτελέσουν ευκαιρία για ουσιαστικές συμπαραγωγές στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, καταδεικνύουν την ένδεια του συνόλου του πολιτικού προσωπικού που αντιμετωπίζει τις αμυντικές προμήθειες ως ευκαιρία πλουτισμού ολίγων και πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης κυρίως των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα:

1. Η απόκτηση νέων μαχητικών RAFALE, δημιουργεί την ανάγκη αλλά και την ευκαιρία δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου παροχής εργασιών συντήρησης, επισκευών και αναβαθμίσεων. Ενός <Island> δηλαδή όπου θα εγκατασταθούν εταιρείες ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του προγράμματος. Αυτό το κέντρο θα μπορούσε να δημιουργηθεί είτε σε ιδιόκτητο χώρο ή να παραχωρηθεί από το υπουργείο Άμυνας στη περιοχή της Βοιωτίας . Χωροταξικά θα μπορούσε να γειτνιάζει με την 114 ΠΜ στην Τανάγρα όπου και θα επιχειρούν τα RAFALE, ενώ η διοίκηση θα μπορούσε κάλλιστα να ελέγχεται από ελληνική ιδιωτική Αμυντική Βιομηχανία με υπαρκτή δράση συνεργασίας με τους Ευρωπαίους κατασκευαστές DASSAULT, MBDA, SAFRAN, THALES.

2. Το Κέντρο αυτό πέραν των υπηρεσιών που θα προσέφερε για τα αεροσκάφη RAFALE και MIRAGE, θα μπορούσε να είναι εστιασμένο στα Ευρωπαϊκά Οπλικά Συστήματα προσφέροντας υπηρεσίες και σε επιπλέον τομείς όπως είναι τα ελικόπτερα, τα μη-επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα συστήματα εναέριας επιτήρησης και εκπαίδευσης σε διάφορα επίπεδα…

3. Με ορίζοντα την απόκτηση 40 μαχητικών αεροσκαφών έως το 2025 όπως έχει θέσει το υπουργείο Άμυνας , θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει συζήτηση για συνεργασία και με χώρες χρήστες Γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών όπως είναι η Αίγυπτο , η Ινδία, τα Εμιράτα ώστε η Ελλάδα να συμμετάσχει στη συμπαραγωγή των νέων μονάδων με πολλαπλά οφέλη για την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία και την εξασφάλιση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

4. Υποστήριξη των νεοαποκτηθέντων αεροσκαφών (FOS) σε διάφορα υποσυστήματα όπως αυτά των κινητήρων, των οπλικών συστημάτων κλπ. Παροχή εξειδικευμένου προσωπικού επί τεχνικών θεμάτων στις Μονάδες αλλά και παροχή 24/7 helpdesk.

5. Απαίτηση για μεταφορά τεχνογνωσίας. Λόγω της μερικής απόκτησης μεταχειρισμένων αεροσκαφών η ανάγκη για υποστήριξη των συστημάτων τους κρίνεται απολύτως αναγκαία. Επομένως, η ύπαρξη τεχνογνωσίας σε εγχώριες Αμυντικές Βιομηχανίας θα μείωνε στο ελάχιστο το κόστος συντήρησης με ταυτόχρονη διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

6. Ουδεμία ουσιαστική συζήτηση έχει ξεκινήσει για συμμετοχή άμεσα στο πρόγραμμα ανάπτυξης νέου Μαχητικού Αεροσκάφους 6ης Γενιάς FCAS, ώστε η Ελλάδα να καταστεί ισότιμος εταίρος κι όχι πελάτης όπως παραδοσιακά συμβαίνει.

7. Η έρευνα για πιθανή συνέχιση συμμετοχής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα nEUROn κάθε άλλο παρά απασχολεί τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών.

8. Απαίτηση από πλευράς ΥΠΕΘΑ στους primes για συμμετοχή/σύμπραξη της Εγχώριας
Αμυντικής Βιομηχανίας στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

9. Ουσιαστική υποστήριξη από τις Ευρωπαϊκές βιομηχανίες στον τομέα του διαστήματος.

10. Η συμπαραγωγή για τις φρεγάτες Belharra που προτείνει και συζητάει η NAVAL GRUP με ελληνικές εταιρίες περιορίζεται σε μηχανουργικό έργο και απέχει παρασάγγας από τον χώρο της υψηλής τεχνολογίας που θα ωθούσε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία σε άλλα επίπεδα.

ΠΗΓΗ: NEWSBREAK.GR

 

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ

ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!!!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6977868000 - 6907847307
esymygdonias@gmail.com
isaakostas@gmail.com

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/pg/esymygdonias

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?=0

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ