ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Μύλος με τις Navtex μεταξύ Λιμενικού και υπουργείου Άμυνας

Την ασυνεννοησία και το μπάχαλο που προκλήθηκε μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Λιμενικού αναφορικά με την Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά του πολεμικού ναυτικού, επιβεβαίωσε από βήματος της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Να «σοβαρευτεί επιτέλους» τον καλεί η αξιωματική αντιπολίτευση, αποδίδοντάς του ανατριχιαστική ανευθυνότητα.

  


«Το Λιμενικό αιτήθηκε άσκηση περιορισμένης εμβέλειας με πραγματικά πυρά στην περιοχή εκείνη. Αυτό εκτιμήθηκε ότι θα εκλαμβανόταν ως αμφιλεγόμενο μήνυμα» απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επιχειρώντας μάταια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όπου κλήθηκε να ενημερώσει το Σώμα για τη χθεσινή ματαιωθείσα NAVTEX που είχε ζητήσει το ελληνικό Λιμενικό Σώμα ανοιχτά από το Καστελόριζο.

«Η NAVTEX εξεδόθη μετά από συνεννόηση σε χαμηλότατο επίπεδο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα ούτε οι ηγεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας ούτε του Λιμενικού- έτσι γίνεται συνήθως – ούτε φυσικά η στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ και εμείς. Έγινε η σχετική διόρθωση και η αποκλιμάκωση, η οποία είχε αρχίσει να εξελίσσεται, ολοκληρώθηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

«Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε νέου τύπου κλιμακώσεις» πρόσθεσε ακόμα ο Ν. Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ωστόσο πως «επειδή όμως κανένας δεν ξέρει, με τον απρόβλεπτο γείτονα, γι΄ αυτό το λόγο το Πολεμικό Ναυτικό, οι Ένοπλες Δυνάμεις, παραμένουν σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, όπως πάντα».

Σημειώνεται πως όπως μετέφερε αρχικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πολεμικό ναυτικό εξέδωσε την Κυριακή μία Navtex που αφορούσε άσκηση με πραγματικά πυρά από το ελληνικό λιμενικό κοντά στο Καστελόριζο. Ενέργεια την οποία η Τουρκία εξέλαβε ως παράνομη εκδίδοντας anti-Navtex. Στη συνέχεια ωστόσο, σύμφωνα πάλι με δημοσιεύματα, το ΥΠΕΘΑ διέψευσε ότι η άσκηση είναι του πολεμικού ναυτικού, όμως η Navtex παραμένει και φέρεται να αφορά εν τέλει το λιμενικό.

Τα όσα ανέφερε ο υπουργός στη Βουλή προκάλεσαν την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλο, να επιτίθεται στην κυβέρνηση.

«Γνωρίζετε καλά ότι από την πλευρά μας δεν επενδύουμε στην εθνική πλειοδοσία, σε στιγμές που είναι μάλιστα εξαιρετικά ευαίσθητες και απαιτούν λεπτές ισορροπίες και σοβαρότητα. Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω αν αυτό που είπατε, το είπατε στη ρύμη του λόγου σας ή το εννοείτε. Σε μια στιγμή που η ένταση στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας, έχει αγγίξει το ζενίθ και τη στιγμή που απαιτείται σοβαρότητα και εθνική συνεννόηση, στρατηγική και στενή παρακολούθηση των όσων συμβαίνουν στο Αιγαίο, η ηγεσία των ΕΔ πολιτική και στρατιωτική και το Μέγαρο Μαξίμου, δεν γνώριζαν ότι στην περιοχή του Καστελόριζου εκδόθηκε ΝAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά από το ελληνικό Λιμενικό», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Θέλω παρακαλώ να σας δώσω τη δυνατότητα να ξανατοποθετηθείτε επ΄ αυτού, διότι αν ισχύουν αυτά που μας είπατε στην αρχική σας τοποθέτηση, τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε μια κρίσιμη κατάσταση. Θέλετε να μας πείτε ότι την ώρα που αυτά συμβαίνουν στο Αιγαίο, κάποιες υπηρεσίες χωρίς τη γνώση της πολιτικής ηγεσίας, εκδίδουν ΝAVTEX και οι υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν αμέριμνοι τις διήμερες διακοπές τους; Και ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα του ελληνικού στρατού για να πηγαινοέρχεται από την Πάρο στην Επίδαυρο και από την Επίδαυρο στην Πάρο; Αυτό μας είπατε; Ελπίζω να το διαψεύσετε» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι NAVTEX δεν αφορούν μόνο φρεγάτες. Μπορεί να αφορούν και οποιοδήποτε σκάφος, ακόμη και ένα φουσκωτό του Λιμενικού Σώματος», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι μια τυπική διαδικασία η οποία δεν υπόκειται στην έγκριση των υψηλότερων κλιμακίων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Δεν μπορεί η στρατιωτική και πολιτική διαδικασία να γνωρίζει κάθε στάδιο μιας τυπικής διαδικασίας που διεξάγεται μεταξύ κατωτέρας βαθμίδας της ιεραρχίας. Από τη στιγμή που περιήλθε εις γνώση έγινε η σχετική διορθωτική κίνηση και αυτό είναι όλο. Και η αποκλιμάκωση ολοκληρώθηκε. Ναι, θα ήταν ένα πρόβλημα την ώρα που αποκλιμακώνουν δύο στόλοι, που αποχωρούνε από κάποιες θέσεις τις οποίες κατελάμβαναν τόσο καιρό, να εκδιδόταν μια NAVTEX».

«Έγινε η διορθωτική κίνηση αφορούσε μια πολύ ήσσονος σημασίας δραστηριότητα. Λύθηκε κάθε παρεξήγηση. Ας κρατήσουμε την τεράστια κινητοποίηση που έγινε από τις ΕΔ. Συνεχίζουμε την επαγρύπνηση», υπογράμμισε ακόμα ο υπουργός, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται με σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός της επίμαχης Navtex και της ασυνενοησίας της κυβέρνησης, μπαίνει στο στόχαστρο και η μετακίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στρατιωτικό ελικόπτερο από την Αντίπαρο όπου βρέθηκε το Σάββατο για διακοπές, στην Επίδαυρο την Κυριακή για να παρακολουθήσει μία παράσταση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κορυφώνονται και ενώ όλος ο στόλος είναι στο Αιγαίο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, ισχυρίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή με ανατριχιαστική ανευθυνότητα ότι δεν γνώριζε για τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο. Με τη δικαιολογία ότι αυτή ήταν του Λιμενικού Σώματος. Ας τον ενημερώσει κάποιος πως όλες οι NAVTEX βγαίνουν από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου του!

Αντί ο Υπουργός να φροντίζει για την αερομεταφορά του κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικά ελικόπτερα στις διακοπές του, ας σοβαρευτεί επιτέλους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες, έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία».



ΠΗΓΗ Thepressproject


 ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!!!

 ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ -Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
17,5 ΧΛΜ ΠΕΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΣΕΡΡΩΝ ΔΡΥΜΟ
email.esymygdonias@gmail.com
ΚΙΝ. 6977868000 - 6907847307


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/pg/esymygdonias

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:   https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:                       https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ