ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Γιατί τα Super Puma είναι παρατημένα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ;

super puma  

Από το 2013 βρίσκονται εγκαταλελειμμένα  στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ ελικόπτερα Super Puma, τα οποία από το υστέρημά του έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός, ζήτημα το οποίο θίγει με προσωπική επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως προκύπτει την χρονική περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα σε κάθε επίπεδο κάποιοι φαίνεται ότι διαχρονικά έχουν αποφασίσει ότι «δεν αξίζει» να συντηρηθούν και να επισκευαστούν τα ελικόπτερα που παραδόθηκαν στην ΕΑΒ το 2013, λόγω… ελλείψεων υλικών αλλά και «ζητημάτων λειτουργίας» της ΕΑΒ. Γεγονός που αναδεικνύει την προχειρότητα αλλά και τον ωχαδελφισμό με τον οποίο κάποιοι αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της πατρίδας.

Το γεγονός βέβαια δεν προκαλεί έκπληξη, αφού λίγους μήνες πριν οι Έλληνες είχαν σοκαριστεί μαθαίνοντας ότι τελευταίας τεχνολογίας οχήματα MRAP σάπιζαν από το 2015 στις αποθήκες του τελωνείου Πειραιά, την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν την απόπειρα κατάλυσης των συνόρων μας από λαθρομετανάστες. Κάτι που τελικά έγινε και τα οχήματα ενίσχυσαν τις δυνάμεις μας.

Η αποκάλυψη για τα αποθηκευμένα ελικόπτερα ήλθε σε απάντηση του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου σε κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλλε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Απαντώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος, πληροφόρησε ότι από το έτος 2013 και μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί στην ΕΑΒ 5 ελικόπτερα Super Puma, εκ των οποίων τα δύο μόνο έχουν αποδοθεί, ενώ η συντήρηση των λοιπών τριών καθυστερούν, λόγω ελλείψεων υλικών αλλά και «ζητημάτων λειτουργίας» της ΕΑΒ ΑΕ.

Ο Κ. Βελόπουλος δεν έμεινε στην απάντηση που πήρε, ούτε την χρησιμοποίησε για «καταγγελτικό λόγο» αλλά αντιθέτως με προσωπική του επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ζητά την άμεση μεριμνά του επί του θέματος. Όπως αναφέρει σε αυτή ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία, η θωράκιση της εθνικής ασφάλειας της χώρας μας αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και πρέπει η Κυβέρνηση να μεριμνά για την άμεση επίλυση κάθε θέματος που στέκεται εμπόδιο στη ετοιμότητα της χώρας μας.

Παρά το ότι το κόστος συντήρησης των εν λόγω ελικοπτέρων ορίσθηκε στα 2,55 εκατομμύρια ευρώ ανά ελικόπτερο και δεδομένης της κατάστασης αυξημένης ετοιμότητας στην οποία πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο Κυριάκος Βελόπουλος ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φροντίσει να επισπευσθούν οι εργασίες συντήρησης και να δρομολογηθεί η άμεση αποδοσή τους.

Ας ελπίσουμε ότι ο πρωθυπουργός θα ανταποκριθεί άμεσα στην επιστολή του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά και ότι θα κινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε τέτοιου είδους ασέβειες κατά των Ελλήνων πολιτών δεν θα επαναληφθούν.

ΠΗΓΗ NEWSBREAK.GR


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να ΣΕΛΙΔΑ 19 από 40
εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB: https://www.facebook.com/pg/esymygdonias

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:   https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:                       https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ