ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

«Κόκκινο» της Τουρκίας για ελληνικές ασκήσεις δυτικά νησιών του ανατολικού Αιγαίου και κρεσέντο προκλήσεων στην Κύπρο


 

Αν πριν από μερικά χρόνια -όχι πολλά- κάποιος υποστήριζε ότι η Ελλάδα θα ανέχεται σχεδόν χωρίς καμία αντίδραση, τουρκικές «απαγορεύσεις» για τη διεξαγωγή ασκήσεων ΔΥΤΙΚΑ των νησιών της στο ανατολικό Αιγαίο, θα προκαλούσε γέλια. Ποτέ μη λες ποτέ όμως. Η Τουρκία συνεχίζει δια της εμμονικής επαναλήψεως να προκαλέσει τετελεσμένα. Σε ότι αφορά στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και στα «συμβατικά» ΜΜΕ το ΄χει πετύχει. Ποιος έχει ασχοληθεί σοβαρά με τις καθημερινές navtex ευθείας αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και των ελληνικών συμφερόντων; Ποιος θα ασχοληθεί με τις τουρκικές αντι-navtex που μας …απαογορεύουν να κάνουμε ασκήσεις σε ακόμη δυτικά νησιών όπως η Σαμοθράκη και η Λέσβος;

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται ότι στην Κύπρο έχουν καταγραφεί 140 παραβιάσεις του Εναερίου Χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου   από τουρκικά UAV BAYRAKTAR και ΑΝΚΑ!

Η Κύπρος τουλάχιστον μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ γνωστοποίησε αναλυτικά για τις τουρκικές προκλήσεις.

Τι αναφέρει το κείμενο:

«Κατόπιν οδηγιών της κυβέρνησής μου, διαβιβάζω έξι ξεχωριστά έγγραφα που καταγράφουν τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου, τις παραβάσεις των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή πληροφοριών πτήσεων της Κύπρου και την παράνομη χρήση κλειστών λιμένων και αεροδρομίων στην Κύπρο από την Τουρκία κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2021 .

Η διεθνής πολιτική αεροπορία εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση όπου ένα από τα κράτη μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), δηλαδή η Τουρκία, δεν τηρεί τις θεμελιώδεις διατάξεις της Σύμβασης για τη Διεθνή Πολιτική Αεροπορία και των παραρτημάτων της, προκαλώντας έτσι πιθανούς κινδύνους για τη  διεθνή αεροναυτιλία.

Η Τουρκία συνεχίζει να παρενοχλεί συστηματικά πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή πληροφοριών πτήσης της Λευκωσίας με ραδιοφωνικές κλήσεις. Επιπλέον, έδωσε εντολή στο αποσχιστικό καθεστώς που έχει εγκαταστήσει στην περιοχή της Κύπρου υπό την παράνομη στρατιωτική κατοχή της Τουρκίας να εκδώσει δήθεν έξι λεγόμενες «ειδοποιήσεις προς τους αεροπόρους» σχετικά με ασκήσεις που διεξάγει η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας στοχεύουν στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Κύπρου, στην εδραίωση της συνεχιζόμενης de facto διαίρεσης του νησιού και στην προσπάθεια αναβάθμισης του καθεστώτος κατοχής μέσω της υποτιθέμενης ύπαρξης χωριστού εναέριου χώρου στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Στην πραγματικότητα, αποτελούν μέρος ενός συστηματικού και συνεχούς μοτίβου παράνομων παραβιάσεων της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου.
Δυστυχώς, και παρά τα ξεκάθαρα μηνύματα που εστάλησαν τον περασμένο Ιούλιο από το Συμβούλιο Ασφαλείας, η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας και η επίμονη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου έφτασε πρόσφατα σε νέα κλιμάκωση ανεύθυνου και προκλητικού θράσους:
(α) Στις 3 Οκτωβρίου 2021, δύο τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν και εμπόδισαν το σκάφος έρευνας «NAUTICAL GEO» –δεόντως αδειοδοτημένο από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας– να πραγματοποιήσει έρευνα για την πιθανή διαδρομή του «EASTMED PIPELINE PROJECT» , το οποίο είναι ένα ενεργειακό σχέδιο περιφερειακής σημασίας, χαρακτηρισμένο ως έργο Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(β) Στις 13 Οκτωβρίου 2021, το τουρκικό κατοχικό καθεστώς ξεκίνησε έργα υποδομής μεγάλης κλίμακας στη λεγόμενη «πιλοτική περιοχή» στην περιφραγμένη πόλη των Βαρωσίων, αψηφώντας πλήρως το σαφές κάλεσμα του περασμένου Ιουλίου του Συμβουλίου Ασφαλείας (S/PRST). /2021/13) από την τουρκική πλευρά να σταματήσει και να αντιστρέψει τις παραβιάσεις του status quo στα Βαρώσια.
(γ) Στις 15 Οκτωβρίου 2021, το αποσχιστικό καθεστώς στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου «παραχώρησε» στις τουρκικές δυνάμεις κατοχής 145 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης στη χερσόνησο της Καρπασίας, η οποία ανήκει νόμιμα σε Ελληνοκύπριους εσωτερικά εκτοπισμένους, προφανώς για την κατασκευή  τουρκικής ναυτικής βάσης. Μια τέτοια κίνηση, σε συνδυασμό με την ήδη παράνομα λειτουργούσα τουρκική βάση drone στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου, θα αποτελούσε ένα ακόμη βήμα στην προώθηση της τουρκικής αποσταθεροποιητικής ατζέντας στρατιωτικής ηγεμονίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας στο πεδίο συνοδεύονται από επιθετική ρητορική, που συνήθως περιλαμβάνει ψευδείς κατηγορίες εναντίον των ίδιων των στόχων της τουρκικής επιθετικής συμπεριφοράς, ψευδή επιχειρήματα κατά των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία περιγράφονται από την Τουρκία ως ξεπερασμένα επειδή απλώς δεν ταιριάζουν με την τουρκική άποψη και καλεί «τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει τις πραγματικότητες επί τόπου».
Είναι προφανές ότι, σύμφωνα με την Τουρκία, οι λεγόμενες «πραγματικότητες επί τόπου» είναι στην πραγματικότητα η κατάσταση που έχει δημιουργήσει στην Κύπρο με τη χρήση βίας, κατά παράβαση του άρθρου 2 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και η στρατιωτική κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία απαιτεί από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τις αλλαγές που προκύπτουν από την επιθετικότητα της, σύμφωνα με το ανενεργό δόγμα του δικαιώματος της κατάκτησης, και δηλώνει ανοιχτά ότι θα συνεχίσει να παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αδιαφορώντας πλήρως για το άρθρο 25 του Χάρτη.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να σταθεί πίσω από τα ψηφίσματά του και να διασφαλίσει ότι έχουν νόημα. Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να υπονομεύσουμε την αξιοπιστία του διεθνούς συστήματος.
Παρά όλα τα εμπόδια, παραμένουμε προσηλωμένοι σε μια διευθέτηση στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ως προς αυτό, μας ενθαρρύνει το μήνυμα της Εξοχότητάς σας για επιμονή και αποφασιστικότητα στις προσπάθειες για επανέναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων, όπως εκφράζεται στις πιο πρόσφατες εκθέσεις σας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: MILITAIRE

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

1.0 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1.1. Η Ελλήνων Πολιτεία θεωρεί το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Διπλωματικές Υπηρεσίες ως κρισιμότατο κλάδο υπηρεσίας προς το Κράτος. Είναι αναγκαίο να γίνει ανασύνταξη, αναβάθμιση και ανασυγκρότηση όλων των υπηρεσιών του κλάδου.
1.2. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με όλες τις Πρεσβείες οι οποίες είναι τμήματα μικρά της μητέρας Ελλάδος. Αυτοί που θα υπηρετούν σε όλες τις οργανικές και διοικητικές θέσεις είναι υποχρεωτικό να έχουν Ελληνικό DNA και να είναι ορκισμένοι για την υπέρ του Έθνους μας υπηρεσίες τους.
1.3. Είναι υποχρεωμένοι να ασκούν διαφήμιση του Έθνους για όσα έχει δώσει στον πλανήτη μας όπως την γνώση, την τεχνογνωσία, την τεχνολογία, τις επιστήμες, την πολιτική, τα μαθηματικά, την τέχνη, τη γλώσσα, την φιλοσοφία κλπ.
1.4. Είναι καθήκον τους η συνεργασία με φορείς άλλων κρατών για την προβολή αυτών που έχει προσφέρει ο πολιτισμός μας διαχρονικά.
1.5. Είναι καθήκον τους να ανακαλύπτουν τομείς – συνθήκες συνεργασίας που θα αποβαίνουν προς όφελος των άλλων κρατών αλλά κυρίως του Ελληνικού.
1.6. Είναι καθήκον τους με τις συνεργασίες αυτές να προβάλλουν την Ελλήνων Πολιτεία σε ολόκληρο τον πλανήτη για την θέση που έχει ο άνθρωπος μέσα σε αυτήν.
1.7. Ένας άλλος τομέας που θα δραστηριοποιηθούν μέσω των εμπορικών ακολούθων είναι να προωθούν τα ελληνικά αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα στη χώρα που είναι διαπιστευμένοι.
1.8. Η Ελλήνων Πολιτεία θα διαθέσει όσα κεφάλαια χρειάζονται για να αποκτήσει ιδιόκτητα κτίρια που θα στεγάζονται οι τοπικές υπηρεσίες και πρεσβείες της χώρας μας.
1.9. Οι Διπλωματικοί υπάλληλοι έχουν καθήκον να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες για τα κληρονομικά δικαιώματα που έχει το Έθνος μας σε οτιδήποτε βρίσκεται στην επικράτεια τους και είναι κατασκευασμένο από τους προγόνους μας.
1.10. Όπως επίσης είναι καθήκον τους η εύρεση τέτοιων κληρονομιών που βρίσκονται στο εξωτερικό και η διεκδίκηση ως πνευματικό ή κληρονομικό δικαίωμα του Έθνους μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!!!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6977868000 - 6907847307
esymygdonias@gmail.com
isaakostas@gmail.com


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/pg/esymygdonias

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ