ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Έλληνες σε απόγνωση: 19οι στους μισθούς και 4οι στην ακριβότερη βενζίνη


Η Ελλάδα έγινε μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης σε καύσιμα και ηλεκτρικό, ενώ το κύμα ακρίβειας θα συνεχιστεί και το 2023

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές σχεδόν σε όλο το φάσμα της οικονομίας, με τους καταναλωτές να βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αφού οι ανατιμήσεις ξεπερνούν ακόμα και τον μηνιαίο μισθό τους.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία από τις ακριβότερες χώρες σε όλη την Ευρώπη στη βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και στο ηλεκτρικό ρεύμα, την ώρα που ο μέσος όρος των μισθών στη χώρα μας παραμένει σχεδόν στον… πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης. Με την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, λόγω του υψηλού δημοσιονομικού κόστους, οι πολίτες ετοιμάζονται για εφιαλτικούς μήνες, αφού, πέρα από τις απλησίαστες τιμές στα ράφια των σούπερ
μάρκετ και στα πρατήρια καυσίμων, έρχεται και το «σοκ» των τριψήφιων αριθμών στους λογαριασμούς του ρεύματος, που στα περισσότερα νοικοκυριά αγγίζουν έως και έναν βασικό μισθό!

Στοιχεία «φωτιά»

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και την ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Ο μέσος μισθός στη χώρα μας βρίσκεται στη 19η θέση από τους 27 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, ανέρχεται στα 1.116 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως για τον υπολογισμό των ελληνικών μισθών πραγματοποιείται αναγωγή με τους 14 μισθούς που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία στους 12 μισθούς που είναι η βάση υπολογισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με βάση τους 14 μισθούς, οι μέσες αποδοχές στη χώρα μας πέφτουν ακόμα χαμηλότερα, στα 956 ευρώ τον μήνα, δηλαδή η Ελλάδα κατεβαίνει στην 24η θέση των 27 κρατών-μελών.

Στα 2 ευρώ το λίτρο

Την ίδια ώρα, όμως, η Ελλάδα διαθέτει την 4η υψηλότερη τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε όλη την Ευρώπη, καθώς έχει «σκαρφαλώσει» στα 1,85 ευρώ το λίτρο, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας έχει ξεπεράσει κατά πολύ και τα 2 ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως η πορεία ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου θα οδηγήσει τις τιμές της βενζίνης πάνω από το όριο των 2 ευρώ και στις μεγάλες αστικές περιοχές, μέσα στους επόμενους μήνες.

Το 60% είναι οι φόροι

Οι φόροι αντιστοιχούν σχεδόν σε ποσοστό 60% της τελικής τιμής στην Ελλάδα και αυτός είναι και ο βασικότερος παράγοντας για το γεγονός πως στη χώρα μας πωλείται σχεδόν η ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη στην Ευρώπη.

Πρακτικά, όταν η τιμή στην αντλία είναι 1,85 ευρώ το λίτρο, μόνο οι φόροι είναι 1,11 ευρώ, δηλαδή η «καθαρή» τιμή είναι μόλις 0,74 ευρώ το λίτρο! Για μια απλή διαδρομή από την Αθήνα έως την Πάτρα, με τη μέση τιμή στα 1,85 ευρώ, ο οδηγός θα πρέπει να πληρώσει βενζίνη 29,21 ευρώ. Για την ίδια διαδρομή με το ίδιο όχημα πριν από σχεδόν έναν χρόνο (τιμή αμόλυβδης 1,510 ευρώ) θα πλήρωνε 23,84 ευρώ, δηλαδή 5,37 ευρώ λιγότερα.
Στην «κορυφή» της λίστας με τις χώρες που έχουν ακριβότερη τιμή βενζίνης σε σχέση με την Ελλάδα είναι οι Ολλανδία (2,018 ευρώ), Φινλανδία (1,90 ευρώ) και Δανία (1,89 ευρώ), χώρες που διαθέτουν τους υψηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη (Δανία 3.914 ευρώ), Φινλανδία (2.509 ευρώ) και Ολλανδία (2.152 ευρώ).

Στον αντίποδα, χώρες όπως η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν χαμηλότερους μισθούς από την Ελλάδα και ταυτόχρονα πολύ χαμηλότερες τιμές στην απλή αμόλυβδη.

Εχουμε την 9η υψηλότερη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης

Λόγω των τεράστιων φόρων που έχει επιβάλει το κράτος στα καύσιμα, στα ύψη βρίσκονται και οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η Ελλάδα διαθέτει την 9η υψηλότερη τιμή ανάμεσα στα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε., στο 1,248 ευρώ το λίτρο, ενώ 12 χώρες πωλούν το πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από το 1 ευρώ!

Ανάμεσά τους βρίσκονται κράτη με υψηλά εισοδήματα, όπως το Λουξεμβούργο (τιμή πετρελαίου θέρμανσης 0,905 ευρώ), η Αυστρία (0,953 ευρώ) και η Ιρλανδία (0,908 ευρώ), στις οποίες το κρύο είναι πολύ πιο έντονο από αυτό της χώρας μας και οι ανάγκες  θέρμανσης πολύ υψηλότερες από την ελληνική επικράτεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως φθηνότερες τιμές διαθέτουν και χώρες με παρόμοιους μέσους μισθούς σε σχέση με τη χώρα μας, όπως η Λετονία (μισθός 940 ευρώ και πετρέλαιο θέρμανσης 0,921 ευρώ), η Κροατία (μισθός 984 ευρώ και πετρέλαιο 0,893). Κοντά στα ελληνικά δεδομένα είναι η Ουγγαρία, που διαθέτει μέσο μισθό 929 ευρώ και η τιμή του
πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στα 1,357 ευρώ το λίτρο, αλλά και η γειτονική Βουλγαρία, με τους μέσους μισθούς των 605 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται προς 1,296 ευρώ το λίτρο.

Ερχονται και χειρότερες μέρες, με πενταπλάσιο πληθωρισμό

H κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα χειρότερη τους επόμενους μήνες, καθώς οι προβλέψεις για την πορεία του πληθωρισμού στη χώρα μας έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Είναι ενδεικτικό πως με βάση τις εκτιμήσεις της Κομισιόν ο δείκτης τιμών καταναλωτή για το σύνολο του 2022 θα αγγίξει το 3,1%, όταν το υπουργείο Οικονομικών έχει εντάξει στον Προϋπολογισμό μια πρόβλεψη της τάξεως του 0,8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει εκτιμήσει ότι ο πληθωρισμός της τάξεως του 5%-6% θα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα τουλάχιστον έως τον ερχόμενο Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έρχονται αντιμέτωπα με ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας, τόσο σε σφοδρότητα όσο και σε διάρκεια, αφού και για το 2023 οι προβλέψεις της Κομισιόν μιλούν για πληθωρισμό 1,1%.

Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί νέες αυξήσεις σε προϊόντα, όπως άλευρα, τυροκομικά, αλλαντικά, βούτυρα-μαργαρίνες, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, καφές, ζάχαρη, ελαιόλαδο, αρτοσκευάσματα, αβγά, αλλά και απορρυπαντικά και χαρτικά.

Στο «αν» η μείωση ΦΠΑ

Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα φαίνεται πως είχαν βρεθεί ανάμεσα στους κωδικούς των προϊόντων που το οικονομικό επιτελείο είχε εξετάσει να μειώσει τον ΦΠΑ στο 6% από το 13% σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν πως, σε περίπτωση που ενεργοποιούνταν ένα τέτοιο μέτρο, θα είχε περιορισμένη διάρκεια (το ετήσιο κόστος στα 10-15 προϊόντα που εξετάζεται είναι 1,5 δισ. ευρώ).

Ωστόσο, στελέχη του οικονομικού επιτελείου σημειώνουν πως, εφόσον βρεθεί ο απαραίτητος
δημοσιονομικός χώρος, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η μείωση θα περάσει στον τελικό καταναλωτή και δεν θα «χαθεί» στην ενδιάμεση αλυσίδα των μεσαζόντων και των επιχειρήσεων λιανικής και χονδρικής.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι μεγαλύτερες αυξήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν καταγραφεί στην ενέργεια, με το κόστος του φυσικού αερίου να αυξάνεται κατά 135,7% σε ετήσια βάση, του ηλεκτρισμού κατά 45% και του πετρελαίου
θέρμανσης κατά 34,1%. Πιο ακριβό κατά 19,7% αγόρασαν οι καταναλωτές το αρνί και το κατσίκι, ενώ αύξηση 17% είχαμε στο ελαιόλαδο, 14,2% στις πατάτες και 7,6% στα ζυμαρικά.

«Ροκανίζονται» τα νέα μέτρα στήριξης! Το «μάρμαρο» πληρώνουν οι μικρομεσαίοι

Τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού «ροκανίζουν» τα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία, ούτως ή άλλως, δεν κάλυπταν το 100% των ανατιμήσεων, ενώ το κύμα των ανατιμήσεων είναι τόσο ισχυρό, που θα απαιτηθούν τεράστια κονδύλια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, κάτι που θεωρείται πρακτικά ανέφικτο. Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του 2022 η κυβέρνηση θα
πρέπει να έχει προχωρήσει σε μια τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή και από το έλλειμμα του 7% του 2021 να μειωθεί στο επίπεδο του 1% έως το τέλος του τρέχοντος έτους και από το 2023 να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα, έστω και με οριακό θετικό πρόσημο.

Επιδότηση ρεύματος

Σημειώνεται πως για τους λογαριασμούς ρεύματος η κυβέρνηση ανακοίνωσε μία επιπλέον επιδότηση προς τα νοικοκυριά για τον μήνα Φεβρουάριο, με τη μέση μηνιαία ενίσχυση να ανέρχεται στα 39 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και τετραγωνικών μέτρων της κύριας κατοικίας, από τα 42 ευρώ που ήταν τον μήνα Ιανουάριο.

* Για κατανάλωση ρεύματος για τις πρώτες 150 KWh η στήριξη διαμορφώνεται στα 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

* Για μηνιαία κατανάλωση από 151-300KWh, η επιδότηση περιορίζεται στα 110 ευρώ/MWh από 120 ευρώ/KWh τον Ιανουάριο.

* Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ (από 180 ευρώ τον προηγούμενο μήνα) για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κι έτσι η επιδότηση ανά νοικοκυριό θα αγγίξει τα 51 ευρώ.

* Παράλληλα, αμετάβλητες θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτηθούν με 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έκπτωση που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών τιμολογίων (βιομηχανία, εμπόριο, αγροτικά) και όλες αντίστοιχα τις κατηγορίες χρήσεων (χαμηλή, μέση, υψηλή τάση).

Κίνδυνος κατασχέσεων

Με την κυβέρνηση να αδυνατεί να καλύψει τις ανατιμήσεις, το «μάρμαρο» της ακρίβειας θα συνεχίσουν να πληρώνουν για πολλούς μήνες ακόμα ο απλός πολίτης και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, από τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως θα υπάρχουν ανατιμήσεις διαρκείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα νοικοκυριά της χώρας προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις άμεσες ανάγκες τους, δηλαδή να αγοράσουν τρόφιμα και να
βάζουν βενζίνη στο όχημά τους για να μετακινούνται από και προς την εργασία τους.
Με τις οικονομικές τους αντοχές να έχουν μηδενιστεί εδώ και καιρό, δεν αποκλείεται πολλά νοικοκυριά να έρθουν αντιμέτωπα ακόμα και με κατασχέσεις.

Διογκώνονται τα χρέη

Αρκετοί λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου θα παραμείνουν απλήρωτοι ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα ενταχθούν σε ρύθμιση, ωστόσο τα «φουσκωμένα» τιμολόγια του ηλεκτρικού αναμένεται να συνεχίζουν να καταφθάνουν στα χέρια των καταναλωτών έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθεί ένα τεράστιο χρέος προς τις εταιρίες ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί από τους πολίτες.

Φοροκαταιγίδα σε εξέλιξη…

Την ίδια ώρα, όμως, είναι σε εξέλιξη μία άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα, με τους
φορολογουμένους να καλούνται να πληρώσουν μέχρι το τέλος του μήνα μια σειρά από φόρους, αλλά και ρυθμίσεις δόσεων.

Συγκεκριμένα, έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταβληθούν η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας του 2022, οι δόσεις για την πάγια ρύθμιση της Εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων και οι δόσεις προς τις τράπεζες.

oikonomia 

ΠΗΓΗ: NEWSBREAK.GR


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΒΟΥΛΗ

1.0 Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου

1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
 
1.2.1. Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ' αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.
1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.
1.2.3. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),
1.2.4. Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.
1.2.5. Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ' αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.
1.2.6. Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ., του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών ή εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.
1.2.7. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.
1.2.8. Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!!!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6977868000 - 6907847307
esymygdonias@gmail.com
isaakostas@gmail.com

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/pg/esymygdonias

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ