ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Νέα άρνηση Χρυσοχοϊδη να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της «Επιτροπής Αλιβιζάτου»

 Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αρνήθηκε ξανά να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της «Επιτροπής Αλιβιζάτου» για τη συμμόρφωση της ΕΛ.ΑΣ με τις γνωμοδοτήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για θέματα αστυνομικής βίας. Το πόρισμα βρίσκετα στα συρτάρια του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από τις αρχές Μαϊου, ωστόσο το Υπουργείο απάντησε ξανά, για δεύτερη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «εκρεμμεί προς αξιολόγηση», επομένως δεν γίνεται να δημοσιοποιηθεί.επομένως δεν γίνεται να δημοσιοποιηθεί.





Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη συστάθηκε 5μελής επιτροπή υπό την προεδρία του ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ Ν. Αλιβιζάτου για την τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη, που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων, που διαπράττονται από το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα, λίγες μόνο μέρες μετά την σύσταση της Επιτροπής, ο Αλιβιζάτος, που τάχθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό του Χρυσοχοϊδη. υπέρ το νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων είχε απειλήσει με παραίτηση. «Διαπιστώνω με λύπη μου ότι σύσταση της υπό την προεδρία μου Επιτροπής συμπίπτει με την αύξηση των περιστατικών αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Η εν λόγω Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως άλλοθι για τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε αυτές να σταματήσουν», είχε αναφέρει, αμέσως μετά την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ και τον ξυλοδαρμό της οικογένειας Ινδσαρέ.

Στις 19 Ιουνίου, κατατέθηκε σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφου-πορίσματος Αλιβιζάτου – από σαράντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επί του οποίου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, έδωσε τη λακωνική απάντηση ότι «εκκρεμεί προς αξιολόγηση» από τον Υπουργό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επανέλαβε το αίτημα στα τέλη Ιουλίου, ωστόσο, 3 μήνες μετά την παράδοση του πορισματος, το Υπουργείο έδωσε την ίδια απάντηση.

«Ο κ. Χρυσοχοίδης είναι γνωστός από τα μνημονιακά χρόνια για τη δυσκολία που επιδεικνύει σχετικά με τη μελέτη κρίσιμων εγγράφων για τη χώρα. Τότε, κατά δήλωσή του, δεν είχε χρόνο να διαβάσει κρίσιμες διεθνείς συμβάσεις για το μέλλον της χώρας μας, ενώ τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι μελετάει τόσο διεξοδικά που χρειάζεται πλέον των τριών μηνών για να «αξιολογήσει» ένα πόρισμα. Το ζήτημα εδώ βέβαια δεν είναι η αντιληπτική ικανότητα του Υπουργού, αλλά η κοινοβουλευτικά απαράδεκτη συμπεριφορά του και η ωμή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής, δεδομένου ότι το αίτημά μας αφορούσε στην κατάθεση του πορίσματος της επιτροπής Αλιβιζάτου και όχι στην γνωστοποίηση της «αξιολόγησης» αυτού από τον Υπουργό ή στην δημοσιοποίηση τυχόν συμπερασμάτων του Υπουργού από την μελέτη του πορίσματος» σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, σε ανακοίνωσή του

ΠΗΓΗ The Press Project

Κυβέρνηση... περιορισμένης ευθύνης

Ηγέτες κατωτεροι των περιστασεων 

Μια Ελλάδα έρμαιοι στις διεκδικήσεις των γειτόνων της...


ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!!!

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ -Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
17,5 ΧΛΜ ΠΕΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΣΕΡΡΩΝ ΔΡΥΜΟ
email.esymygdonias@gmail.com
ΚΙΝ. 6977868000 - 6907847307

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:   https://www.facebook.com/pg/esymygdonias

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:   https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:                      https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?=0 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΚΟΙΝΟΝΙΚΑ ΔΙΚΤΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ