Υπόσχεται εκκαθάριση του αποθέματος έως τον Ιούνιο, αφαιρώντας δολίως από το σύνολο των εκκρεμοτήτων χιλιάδες αιτήσεις
Σε νέο γύρο υποσχέσεων για την εκκαθάριση του τεράστιου αποθέματος των εκκρεμών συντάξεων προχώρησε χθες ο υπουργός Εργασίας. Ο Κωστής Χατζηδάκης επιμένει στη λαθροχειρία, καθώς υποστηρίζει ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης είναι μόλις 80.000.
Για να το πετύχει αυτό, αφαιρεί από το σύνολο των εκκρεμοτήτων μία σειρά από υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρεται μόνο στις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις, αφαιρώντας περίπου 35.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. Ταυτόχρονα έχει αφαιρέσει από το σύνολο των εκκρεμοτήτων περίπου 27.000 διεθνείς συντάξεις, για τις οποίες απαιτείται αλληλογραφία με κράτη και φορείς του εξωτερικού.
Επίσης, δεν αναφέρεται ποτέ στο γεγονός ότι ο όγκος των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων αυξάνεται αργά, αλλά σταθερά και ανέρχεται σε περισσότερες από 127.000, ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσες δεκάδες χιλιάδες είναι τα εκκρεμή εφάπαξ. Σε αυτές τις εκκρεμότητες θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι περίπου 80.000 συντάξεις παράλληλης ασφάλισης, που αποδίδονται στους δικαιούχους λειψές για σχεδόν έξι χρόνια.
Με αυτά τα δεδομένα, ο υπουργός Εργασίας υποσχέθηκε ότι «έως το τέλος Φεβρουάριου θα έχουν εκδοθεί όλες οι συντάξεις για τις οποίες έχουν υποβληθεί αιτήσεις μέχρι το τέλος του 2019, ενώ μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουν εκδοθεί όλες οι συντάξεις για τις οποίες έγιναν αιτήσεις το 2020 και το 2021, πλην ορισμένων σύνθετων περιπτώσεων».
Απαντώντας σε καταγγελία ασφαλισμένου, ο οποίος απευθύνθηκε στο πολυδιαφημισμένο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εργασίας, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «ούτε στη Σουηδία ούτε στην Ελβετία δεν μπορεί να απαντήσει κανείς πότε θα πάρει τη σύνταξή του» και πρόσθεσε ότι, εάν το 1555 πρέπει να απαντά στους ασφαλισμένους, «χάνονται πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι».
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στον απόηχο των νέων παρατηρήσεων από πλευράς των δανειστών για τη δραστική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι εκκρεμείς συντάξεις, και ο λόγος είναι ότι αποτελεί απαράβατο όρο για την έξοδο της χώρας από τη μεταμνημονιακή εποπτεία.
ΠΗΓΗ:NEWS BREAK.GR
Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΒΟΥΛΗ
1.0 Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου
1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
1.2.1. Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ' αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.
1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.
1.2.3. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),
1.2.4. Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.
1.2.5. Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ' αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.
1.2.6. Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ., του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών ή εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.
1.2.7. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.
1.2.8. Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6977868000 - 6907847307
esymygdonias@gmail.com
isaakostas@gmail.com
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/pg/esymygdonias
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?=0
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου