Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τον επακριβή καθορισμό του κόστους της εμπλοκής της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στο πρόγραμμα της αναβάθμισης των 83 αεροσκαφών F-16 Block 52+ / 52+ Advanced στο επίπεδο “V”. Η ολοκλήρωση των διαδικασιών, που θα εξηγηθούν στη συνέχεια, οδήγησε στην υπογραφή της τελικής συμφωνίας ανάμεσα στον κύριο κατασκευαστή (prime contractor) του συμβολαίου, την αμερικανική Lockheed Martin (LM), κατασκευάστρια των F-16 και της ΕΑΒ με τον ρόλο του υποκατασκευαστή (subcontractor).
Σύμφωνα με τις πάγιες διαδικασίες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διακρατικής συμφωνίας (LOA: Letter of Offer and Agreement) και την υπογραφή του συμβολαίου, εν προκειμένω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, καθώς η συνεργασία έχει ενταχθεί στα αποκαλούμενα προγράμματα FMS (Foreign Military Sales), το αμερικανικό κράτος κινείται ώστε να οριστικοποιήσει με κάθε λεπτομέρεια την ανάθεση του έργου στην ιδιωτική εταιρία – επιλογής του αντισυμβαλλομένου. Η δε εταιρία, η Lockheed Martin, ξεκινά τις διαπραγματεύσεις τόσο με το αμερικανικό Δημόσιο (Πεντάγωνο), όσο και με τις εταιρίες – υποκατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης.
Εάν όμως ο πελάτης (η Ελλάδα εν προκειμένω) περίμενε να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος, αυτό θα συνεπαγόταν καθυστέρηση ίσως και μεγαλύτερη των δυο ετών! Η λύση που έχει βρεθεί, είναι η έκδοση εγγράφου από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης, με βάση το οποίο ο κύριος κατασκευαστής και οι υποκατασκευαστές εξουσιοδοτούνται να ξεκινήσουν τις εργασίες του προγράμματος. Εν προκειμένω να ακολουθούν τις διαδικασίες αναβάθμισης των ελληνικών F-16 βάσει της μη οριστικοποιημένης συμφωνίας (UCA: Undefinitized Contract Authorization).
Το υποκατασκευαστικό αυτό έργο της ΕΑΒ αποτελεί τμήμα των συνολικών ωφελημάτων που απορροφά η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία συνολικά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Άλλα προγράμματα, συμπεριλαμβάνουν τις υποδομές που ο κατασκευαστής (LM) αναπτύσσει και δημιουργεί στην ΕΑΒ και στην Πολεμική Αεροπορία, καθώς επίσης και επιπρόσθετο υποκατασευαστικό έργο στο πλαίσιο της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού των προγραμμάτων C-130J & F-16.
ΠΗΓΗ: defence-point.gr
Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΒΟΥΛΗ
1.0 Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου
1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
1.2.1. Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ' αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.
1.2.2. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.
1.2.3. Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),
1.2.4. Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.
1.2.5. Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ' αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.
1.2.6. Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ., του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών ή εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.
1.2.7. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.
1.2.8. Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6977868000 - 6907847307
esymygdonias@gmail.com
isaakostas@gmail.com
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/pg/esymygdonias
ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?=0
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου